top of page

A LA RECERCA DE LA FELICITAT


Des de SOLI hem pensat oferir-vos algunes recomanacions de pel·lícules, llibres o sèries que us poden servir d'inspiració. Avui hem triat la pel·lícula A LA RECERCA DE LA FELICITAT. (2006)

SYNOPSI: Chris Gardner (Will Smith) és un pare de família que lluita per sobreviure. Malgrat els seus valents intents per mantenir la família a la superfície, la mare (Thandie Newton) del seu fill de cinc anys Christopher (Jaden Christopher Syre Smith) comença a esfondrar-se a causa de la tensió constant de la pressió econòmica; incapaç de suportar-ho, en contra dels seus sentiments, decideix marxar.

Chris, convertit ara en pare solter, continua buscant una feina més ben pagada emprant totes les tàctiques comercials que coneix. Aconsegueix unes pràctiques en una prestigiosa corredoria de borsa i, tot i no percebre cap salari, accepta amb l'esperança de finalitzar el pla d'estudis amb feina i futur prometedor. Sense cap matalàs econòmic, aviat fan fora Chris i el seu fill del pis on viuen i es veuen obligats a viure en centres d'acollida, estacions d'autobús… o allà on trobin refugi per passar la nit.

Malgrat les seves preocupacions, Chris continua complint les seves obligacions com a pare i es mostra afectuós i comprensiu, emprant l'afecte i la confiança que el seu fill hi ha dipositat com un motor per seguir endavant i assolir els seus objectius.

Algunes de les lliçons que ens deixa A la recerca de la felicitat són:

1. Mai et donis per vençut; La perseverança serà la clau per superar els problemes a la teva vida i assolir tot el que vulguis.

2. Si vols, pots aconseguir tot allò que et proposis; comença a creure en tu, en allò que ets capaç de fer i en què els teus somnis són possibles de complir.

3. No deixis que ningú no posi límits a la teva vida; no permetis que ningú no et digui que no pots fer alguna cosa. Només tu pots qualificar si allò que vols fer és possible o no.

4. Has de cercar les oportunitats; no esperis que els resultats arribin sense esforç. (Ell va haver de treballar, estudiar i lluitar pel seu somni cada dia.)

6. No et desmotis per rebre un “no”; en cas que no rebis el que esperaves, no t'has de desanimar; potser aconsegueixes una mica millor del que buscaves.

7. Has de treballar per assolir els teus objectius; has de guiar les teves accions de cada dia cap al que desitges.

8. Dona sempre el millor de tu; procura donar el 100% de tu i del teu esforç

A la recerca de la felicitat és una pel·lícula basada en fets reals;  Avui dia, Gardner és un conferencista, escriptor i algú que té la seva pròpia companyia: Gardner Rich LLC.   Alhora, brinda ajuda a famílies que estan passant per una situació similar a la que ell va patir.


PIO de SOLI UGT.IB forma part del programa: “SOIB Itineraris Integrats d'Inserció”, promogut pel SOIB i compta amb el finançament del Fons Social Europeu Plus (FSE+).

14 visualizaciones
bottom of page